Nordsjælland Osteopati og Fysioterapi

Lær mere om

Osteopati

Den Osteopatiske Tilgang

Den osteopatiske tilgang varierer meget fra patient til patient. 8/10 patienter oplever problematikker i deres bevægelsesapparat, her kan være tale om en skulder, nakke, lænd eller knæ, og komme til udtryk når som helst. På fagsprog kaldes det for det “parietale system” som omfatter muskler og knogler. Dette system er det mest “primitive” i kroppen, og har det største restitutions potentiale. Altså vil en muskel, knogle eller sene heale over tid, hvis den får de rigtige betingelser.

Patienterne kommer så til osteopaten, når de ikke op healer over tid. Når man har haft ondt i knæet i 6 mdr, og hverken pause eller elastik øvelser hjælper. Her er der oftest tale om en dysfunktion i de to vigtigere systemer, Neuro (hjerne og nerver) eller visceral (organ systemet). Her kan være tale om en Block eller en låsning i mellem to ryghvirvler, som sender fejl på nerven til og fra en muskel. Nogle patienter har en dårlig funktion af tarme og energioptag, som ikke forsyner kroppen med de rigtige næringsstoffer, eller måske stresser deres nervesystem. I den vestlige verden oplever vi et højt stressniveau, som udsætter enhver form for restitution.

Osteopaten vil derfor grundigt undersøge den “smerte givne struktur”. Og så derefter undersøge det “hele” menneske, for at komme frem til, hvilke 3-4 faktorer der forhindre en komplet restitution. Når første det afficeret organ har genvundet sin funktion, og der er fri passage på kar og nerver, kan patienten restituere igen. Dette tager typisk 3-5 behandlinger.

Den osteopatiske tilgang er altså et kompliceret sammenspil mellem patienten smerte billede, og den anatomiske, fysiologiske og neurologiske viden der ligger bag. Et godt udtryk er “Keep your spine in line, and you’ll feel fine.” og det er ikke helt forkert. Her menes at hvis nerverne fra vores centralnervesystem i ryggen, har fri bevægelighed, så oplever man sjældent overbelastninger, eller kommer sig hurtigt over dem.

Ønsker du osteopatisk behandling så læs mere og book tid hos Elitefys – Fysioterapi, Osteopati og Træning

osteopatisk behandling på ryg

Book en tid

Skriv dig op nedenfor og jeg kontakter dig om behandling,
det er gratis og uforpligtende

© 2020 Nordsjælland Osteopati og Fysioterapi